0 0
Krůtí kousky s kešu oříšky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g krůtí prso
150 g drůbeží vývar
30 g pražené kešu
3 jarní cibulka
1 cibule
2 stroužky česnek
2 lžíce tmavá sojová omáčka
1 chilli paprička malá sušená
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce Gustin zarovnaná
1 lžička cukr krupice
1 lžička tamarindová omáčka nebo 1 lžička limetové šťávy
olej
Příloha
100 g rýže
sůl

Krůtí kousky s kešu oříšky

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
Kuchyně:

Použít můžete i kuřecí maso nebo tofu natural :)

  • 22 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív propláchneme rýži několikrát vodou, pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu, a když začne vřit, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut.

2
Hotovo

Maso rozkrájíme na malé plátky. Cibuli pokrájíme na větší kousky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do vyšší pánve kápneme olej, rozpálíme na vyšší teplotu a cibuli s česnekem na něm, za stálého míchání, minutku restujeme. Přihodíme maso a opékáme další dvě minuty. Zasypeme cukrem, promícháme a přikápneme sojovku s rybí omáčkou. Přidáme pražené kešu, chilli papričku a zalijeme vývarem. Dusíme další minutu a přilijeme Gustin rozmíchaný se dvěmi lžícemi vody a dochutíme tamarindem nebo limetovou šťávou. Přidáme pokrájené jarní cibulky a dusíme do zahuštění, cca 2 minuty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Velikonoční nádivka s uzeným masem
další
Nekynutý tvarohový mazanec s jablíčkem
předchozí
Velikonoční nádivka s uzeným masem
další
Nekynutý tvarohový mazanec s jablíčkem

Přidejte svůj komentář