0 0
Velikonoční nádivka s uzeným masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
260 g uzená krkovice
200 ml osolený drůbeží vývar nebo 1 drůbeží bio bujón svařený ve vodě
100 ml mléko
50 g máslo
6 vejce
6 rohlík
1 miska kopřiva
pepř
muškátový oříšek
sůl
na formu máslo a hrubá mouka

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Trendy:
  • Masožrout

Kopřiva je mega silná jarní bylinka. Pomůže s detoxikací, viry i bakteriemi.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky rozkrájíme na kostičky, nasypeme na pečící plech a necháme pár minut okorat ve vyhřáté troubě. Mezitím rozkrájíme krkovici na kostičky a nasypeme na pánev. Orestujeme a nakonec přidáme polovinu množství másla a necháme rozpustit. Pokud nemáme vývar rozpustíme si bio drůbeží bujón ve 2 dl horké vody. Opláchneme a pokrájíme bylinky.

2
Hotovo

Okorané houstičky přesypeme do velké mísy. Přisypeme orestovanou krkovici i s puštěným tukem. Vývar nalijeme do pánve po opečené krkovici a vařečkou promícháme ode dna a nalijeme na houstičky. Přidáme pokrájenou kopřivu.

3
Hotovo

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k mléku, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a vidličkou prošleháme. Nalijeme k rohlíkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do rohlíků. Zapékací firmu vymažeme vydatně máslem a vysypeme moukou. Směs tam rozvrstvíme. Navrch položíme plátky zbylého másla.

4
Hotovo

Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí roládky
další
Hrachová kaše
předchozí
Krůtí roládky
další
Hrachová kaše

Přidejte svůj komentář