Ingredience
- 260 g uzená krkovice
- 200 ml osolený drůbeží vývarnebo 1 drůbeží bio bujón svařený ve vodě
- 100 ml mléko
- 50 g máslo
- 6 vejce
- 6 rohlík
- 1 miska kopřiva
- pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- na formu máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlíky rozkrájíme na kostičky, nasypeme na pečící plech a necháme pár minut okorat ve vyhřáté troubě. Mezitím rozkrájíme krkovici na kostičky a nasypeme na pánev. Orestujeme a nakonec přidáme polovinu množství másla a necháme rozpustit. Pokud nemáme vývar rozpustíme si bio drůbeží bujón ve 2 dl horké vody. Opláchneme a pokrájíme bylinky. |
2 Hotovo | Okorané houstičky přesypeme do velké mísy. Přisypeme orestovanou krkovici i s puštěným tukem. Vývar nalijeme do pánve po opečené krkovici a vařečkou promícháme ode dna a nalijeme na houstičky. Přidáme pokrájenou kopřivu. |
3 Hotovo | Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k mléku, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a vidličkou prošleháme. Nalijeme k rohlíkům. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do rohlíků. Zapékací firmu vymažeme vydatně máslem a vysypeme moukou. Směs tam rozvrstvíme. Navrch položíme plátky zbylého másla. |
4 Hotovo | Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25-30 minut. |