0 0
Ragú z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
100 g moravské uzené vcelku nebo uzený tempeh
50 g mražený hrášek
5 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
1 ks mrkev
1 velká cibule
1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka
1 dl bílé víno
1 ks chilli paprička
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžíce hladká mouka nebo hraška
kousek velikosti mrkve celer
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
na ozdobu petrželka
Příloha
bramborový knedlík

Ragú z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Hlívě ústřičné by spíš slušel název hlíva zázračná. Je to houba zdraví, vitality a věčného mládí.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky.

2
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, moravské uzené a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku a rajčata, osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou moukou. Promícháme a povaříme do zhoustnutí. Dle potřeby doředíme trochou vody.

3
Hotovo

V mezičase si nachystáme přílohu. Nám chutnají bramborové knedlíky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřové maso dušené s mrkví
další
Banánové muffiny

Přidejte svůj komentář