0 0
Ragú z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
50 g mražený hrášek
5 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
1 ks mrkev
1 velká cibule
1 řapík řapíkatý celer
1 ks i se zelenou částí lahůdková cibulka
1 dl bílé víno
1 ks chilli paprička
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžíce Hraška na zahušťování
kousek velikosti mrkve celer
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
na ozdobu petrželka
Příloha
brambory
kmín
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ragú z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Hlívě ústřičné by spíš slušel název hlíva zázračná. Je to houba zdraví, vitality a věčného mládí.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, řapík celeru, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme.

2
Hotovo

V kastrolu na troše oleje orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer a rajčata. Osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou Hraškou. Promícháme a chviličku ještě povaříme.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme v osolené a okmínované vodě brambory.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Cuketové chipsy s kešunézou
další
Červené smoothie z mandlového mléka
předchozí
Cuketové chipsy s kešunézou
další
Červené smoothie z mandlového mléka

Přidejte svůj komentář