0 0
Krémová cibulačka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

750 g cibule
30 g máslo
4 lžíce olej
3 dl bílé víno
3 kostky zeleninový bio bujón
2 větvičky rozmarýn
1,4 l vlažná voda
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce hladká mouka
1/2 dl šlehačka
dle chuti chilli koření
A ještě
celozrnný toustový chléb
parmazán
olivový olej

Krémová cibulačka

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cibulačka je skvělá zahřívací polévka, původem Francouzka.
Prozradil ji její vznešený název "Soupe à l’oignon gratinée".

  • 45 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a chvilku na něm zahříváme cukr. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky a za častého míchání ji orestujeme do barvy medu. Nesmí se však spálit. Do zlatavé cibule přilijeme víno a necháme vydusit. Cibule bude mít krémovou konzistenci. Poté zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca 1,4 dl vlažné vody a vaříme asi 20 minut. Vylovíme rozmarýnu a polévku rozmixujeme. Zjemníme šlehačkou. Už jen minutku povaříme.

2
Hotovo

Plátky toustového chleba křížem nakrájíme na trojúhelníky a opečeme z obou stran na trošce olivového oleje. Ozdobíme jimi polévku na talířích, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a můžeme krátce zapéct pod rozpáleným grilem nebo flambovací pistolí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohový nákyp s jablky
další
Máslo s medvědím česnekem

Přidejte svůj komentář