0 0
Crumble řezy s tvarohem a borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Crumble řezy s tvarohem a borůvkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Ovesné vločky s ovocem a mléčným výrobkem tvoří dokonalou snídani.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 cm x 18 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovesné vločky nasypeme do sekáčku a krátce "protočíme", aby jsme je zjemnili. Poté z nich pomocí pokrájeného másla, špaldové mouky a cukru vytvoříme žmolenku. Formu vyložíme pečícím papírem a 3/4 žmolenky namačkáme na dno.

2
Hotovo

Rozmixujeme tvaroh s cukrem, citrónovou šťávou, špetkou soli a vejcem a nalijeme na vločky. Na tvaroh rozvrstvíme mražené nebo čerstvé borůvky a poklademe zbytkem žmolenky. Navrch nasypeme mandlové hranolky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 30-35 minut, až začne povrch růžovět. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
předchozí
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

2 komentářů Schovat komentáře

Lehké, svěží a moc chutné. Následovala jsem recept přesně podle návodu. Použila jsem čerstvé jahody. Korpus byl po 30 min na 180C uvnitř nedopečený, příště nechám déle.

Dobrý večer, Katarino, to jsem mě těší, že Vám dezertík chutnal. My ho máme taky moc rádi. Peču na 180 st. C horkovzduch a řídím se tím, že začne povrch růžovět. Každá trouba peče trochu jinak, tak příště přidejte pár minut 🙂

Přidejte svůj komentář