0 0
Tilápie s bramborovými růžičkami a hráškem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tilápie s bramborovými růžičkami a hráškem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Zdravé recepty

Tilápie nilská je sladkovodní teplomilná ryba původem z Afriky. Dnes už se chová napříč světem
ve vyhřívaných nádržích,
a to dokonce i u nás.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborové růžičky

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátkovém struhadle nebo V-krouhači na tenké plátky. Rozehřejeme máslo, vlijeme do větší mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme. Přidáme plátky brambor a rukama je v máslové směsi pořádně obalíme. Vezmeme si formičky na muffiny nebo papírové košíčky a plátky brambor do nich navrstvíme. Hezky plátek na plátek. Zbylou máslo-sýrovou směs, co zůstane v misce rukou setřeme a rozdělíme na vrch muffinů.
Narovnáme je na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C na cca 25-30 minut dozlatova.

2
Hotovo

Tilápie otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na troške másla nebo ghí. Hotové tilápie vyndáme z pánve na nahřátý talíř. Do výpeku vlijeme trošku bílého vína, vhodíme snítky tymiánu, okořeníme polévkovým kořením a chviličku povaříme. Dle potřeby rozředíme horkou vodou. Výpek přeliljeme na talíři přes rybu.

3
Hotovo

V mezičase si orestujeme na troške másla také mražený hrášek. Osolíme a opepříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Selská omeleta
další
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Přidejte svůj komentář