0 0
Makový cheesecake s ovocem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
210 g datle
120 g jemné vločky
2 lžíce kokosový olej
z 1 ks citrónová šťáva
Náplň
500 g měkký tvaroh
200 ml šlehačka
100 g rýžový sirup
70 g mák
2 lžíce agar
dle chuti citrónová šťáva
Na zdobení
drobné ovoce
1 lžíce agar
dle chuti citrónová šťáva
dle chuti rýžový sirup
máta

Makový cheesecake s ovocem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Mák se pěstoval už pár tisíc let před naším letopočtem jako zdroj opia.

  • 40 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Datle se lžící vody, kokosovým olejem, citrónovou šťávou a vločkami rozsekáme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Na dno dortové formy rozložíme pečící papír a přichytíme postranní obručí. Na dno rozvrstvíme těsto a dlaněmi pořádně upěchujeme.

2
Hotovo

Dvě lžíce agaru namočíme do 60 ml studené vody a necháme pár minut rozpustit. Pak přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Mezitím si nameleme mák a důkladně promísíme s tvarohem, sirupem a citrónovou šťávou. Ušleháme šlehačku a zlehka vmícháme do tvarohu. Do uvařeného agaru přidáme 1 lžíce tvarohové směsi, pořádně promícháme a rychle vrátíme do zbytku náplně. Opravdu pečlivě promícháme a nalijeme na korpus. Překryjeme fresh fólií a odložíme na hodinu do lednice.

3
Hotovo

Lžíci agaru namočíme do čtvrtlitru studené vody na pár minut a pak 5 minut povaříme. Přimícháme sirup a citrónovou šťávu. Necháme chvilku zchladnout. Po povrchu dortu rozložíme omyté ovoce a malé lístky máty. Zchladlý agar přelijeme přes dort a necháme v lednici zatuhnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z červené čočky a rajčat
další
Ziti – Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce
předchozí
Polévka z červené čočky a rajčat
další
Ziti – Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce

Přidejte svůj komentář