Jahodové crumble řezy
Pokud nenecháte tento moučník úplně vystydnout, na vlastní kůži poznáte, co v angličtině znamená slovo "crumble" :)
Ingredience
120 g
máslo
100 g
jemné vločky
100 g
špaldová mouka
70 g
třtinový cukr
0.5 lžičky
prášek do pečiva
extrakt, dřeň, prášek....
vanilka
špetka
sůl
Náplň
350 g
jahody
10 g
kukuřičný škrob
2 lžíce
javorový sirup
1 lžíce
citrónová šťáva
0.5
kůra z bio citrónu
Postup přípravy
Sdílet
Příprava krok za krokem
| Lehce povolené máslo smícháme s vločkami, moukou, cukrem, práškem do pečiva, vanilkou a solí. Ideálně v kuchyňském robotu. Zapékací misku o rozměrech cca 16 x 25 cm vymažeme máslem a 3/4 směsi natlačíme na dno. |
| Jahody nakrájíme na kousky, smícháme se škrobem, javorovým sirupem, nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vidličkou rozmačkáme a nalijeme na těsto. Navrch nadrobíme zbytek těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme dorůžova, cca 30 minut. Před krájením necháme zcela vystydnout. |
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.
Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?