0 0
Jahodové crumble řezy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
120 g máslo
100 g jemné vločky
100 g špaldová mouka
70 g třtinový cukr
0.5 lžičky prášek do pečiva
extrakt, dřeň, prášek.... vanilka
špetka sůl
Náplň
350 g jahody
10 g kukuřičný škrob
2 lžíce javorový sirup
1 lžíce citrónová šťáva
0.5 kůra z bio citrónu

Jahodové crumble řezy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Pokud nenecháte tento moučník úplně vystydnout, na vlastní kůži poznáte, co v angličtině znamená slovo "crumble" :)

  • 45 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lehce povolené máslo smícháme s vločkami, moukou, cukrem, práškem do pečiva, vanilkou a solí. Ideálně v kuchyňském robotu. Zapékací misku o rozměrech cca 16 x 25 cm vymažeme máslem a 3/4 směsi natlačíme na dno.

2
Hotovo

Jahody nakrájíme na kousky, smícháme se škrobem, javorovým sirupem, nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou. Vidličkou rozmačkáme a nalijeme na těsto. Navrch nadrobíme zbytek těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme dorůžova, cca 30 minut. Před krájením necháme zcela vystydnout.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Levandulový sirup
další
Konopné mléko s banánem
předchozí
Levandulový sirup
další
Konopné mléko s banánem

Přidejte svůj komentář