1 0
Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g vařené velké bílé fazole cca 200 g v sušeném stavu
4 ks nové koření
3 lžíce kokosový olej
3 lžíce sojová omáčka
2 ks bobkový list
1 lžička lahůdkové sušené droždí
z 1/2 citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
mletý kmín
muškátový oříšek
A ještě
1 ks cibule
lahůdková cibulka
kus celer
olej

Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fazole paří mezi komplexní potraviny. Jsou velmi výživné
a zdravé. Pokud se fazolím vyhýbáte z důvodu nadýmání, zkuste do hrnce při vaření přidat kousek mořské řasy Wakame nebo Kombu.

  • 140 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Den předem opláchneme a namočíme fazole do chladné vody a necháme stát 12 hodin. Potom vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do změknutí.

2
Hotovo

Zatímco se nám fazole vaří, nakrájíme cibuli a celer na maličké kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený celer a kmín a na mírném ohni restujeme do doby, než se začne celer maličko barvit dozlatova. Zakapeme trošičkou sojovky, promícháme a přendáme okapat na ubrousek. Pánev vytřeme ubrouskem a na oleji dorůžova osmažíme i cibuli s kmínem.

3
Hotovo

Uvařené fazole i s trochou vody přendáme do vysoké nádoby, zalijeme rozehřátým kokosovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a droždím a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu. Tři čtvrtiny orestované zeleniny zamícháme do rozmixovaných fazolí.

4
Hotovo

Mažeme na plátky chleba a posypeme zbylou zeleninou. Navrch ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pesto z listů červené řepy
další
Cuketové hranolky

Přidejte svůj komentář