0 0
Vegetariánská zelňačka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
250 g kysané zelí
4 ks brambory
4 ks nové koření
2 stroužky česnek
2 ks bobkový list
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce Hraška na zahušťování
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1 lžíce sladká paprika
chilli koření
olej
libeček
A ještě
1 ks uzený tempeh
sojová omáčka
olej

Vegetariánská zelňačka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kysané zelí je megazásobárnou vitamínu C. Je určitě zdravější se cpát touto pochoutkou, než pilulkami z krabičky :)

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a koření. Chvíli restujeme. Přilijeme cca 1,3 l vlažné vody, přidáme bujónové kostky, důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 10 minut povařit.

2
Hotovo

Když jsou brambory téměř měkké, přidáme okapané a pokrájené zelí. Pokud je zelí hodně kyselé, půlku z něj můžeme propláchnout studenou vodou. Hrašku rozmícháme v trošičce vody a vlijeme do polévky. Společně povaříme asi 5 minut. Zjemníme šlehačkou a ještě minutku prohřejeme.

3
Hotovo

V mezičase nakrájíme tempeh na kostičky a orestujeme jej na troše oleje. Když je zlatavý, přilijeme asi 3 lžíce sojovky a necháme vsáknout. Používáme místo klobásy na ozdobu polévky.

4
Hotovo

Porce na talířích posypeme pokrájeným libečkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky
další
Žampióny Portobello s modrým sýrem
předchozí
Fazolové sádlo se zeleninovými škvarečky
další
Žampióny Portobello s modrým sýrem

Přidejte svůj komentář