0 0
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

700 g mleté vepřové maso
300 ml rajčatové pyré
3 ks česnek
2 větvičky rozmarýna
1 dl bílé víno
1 ks cibule
1 ks velká mrkev
kus celer
1/2 červená řepa
chilli koření
1 dl zeleninový vývar nebo 1 bio bujón rozpuštěný ve vodě
sůl
olej
A ještě
cca 7 ks brambory
30 g máslo
20 g parmazán
1,5 dl mléko
sůl

Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré

Trendy:
  • Masožrout

Zapečené ragú s bramborovým pyré je variace na anglický "shepard´s pie", ovčácký koláč.

  • 90 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný sýr.

2
Hotovo

V mezičase ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Orestujeme. Až začne zelenina vonět, přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme odranou rozmarýnu z jedné větvičky, chilli koření a taky rajčatové pyré a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 15 minut podusíme. Ochutnáme a případně přisolíme.

3
Hotovo

Pekáček vymažeme olejem a rozprostřeme do něj masovou směs. Na ní navrstvíme bramborovou kaši a rozetřeme. Posypeme zbytkem rozmarýny a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bramboráky
další
Párty koláč

Přidejte svůj komentář