0 0
Lilkový tataráček s toustíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 střední lilek
3 ks rajčata
3 půlky sušená rajčata
2 ks lahůdková cibulka
1 stroužek česnek
kousek chilli paprička
hrst posekané pažitka
olivový olej
špetka sůl
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
toustový chléb
na zdobení řeřicha

Lilkový tataráček s toustíky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kdybyste snědli 9 kilo lilku, dostali byste do sebe stejné množství nikotinu jako
z jednoho cigárka :P

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lilek překrojíme podélně na půlku, dužinu podélně nařízneme několikrát nožem, lehce posolíme a necháme na tácu vypotit asi půl hodiny. Poté osušíme ubrouskem, položíme na pekáč a v troubě 30 min pečeme při 180 st. Půlky lilku po upečení otočíme, protože z nich může vytéct ještě nějaká tekutina.

2
Hotovo

Mezitím rozkrojíme rajčata a vyndáme semínka. Nakrájíme je na kostičky, stejně jako cibulku. Upečený a zchladlý lilek částečně oloupeme, část měkké slupky ponecháme a celé nakrájíme na drobné kousky. Smícháme s pokrájenými čerstvými i sušenými rajčaty, posekanou pažitkou, cibulkou, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme a vidličkou ještě trošku rozetřeme. Necháme proležet a podáváme s opečeným toustíkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zelný salát
další
Zelňačka podle mojí maminky

Přidejte svůj komentář