0 0
Lilkový tataráček s toustíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 střední lilek
3 ks rajčata
3 půlky sušená rajčata
2 ks lahůdková cibulka
1 stroužek česnek
kousek chilli paprička
hrst posekané pažitka
olivový olej
špetka sůl
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
toustový chléb
na zdobení řeřicha

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lilkový tataráček s toustíky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kdybyste snědli 9 kilo lilku, dostali byste do sebe stejné množství nikotinu jako
z jednoho cigárka :P

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lilek překrojíme podélně na půlku, dužinu podélně nařízneme několikrát nožem, lehce posolíme a necháme na tácu vypotit asi půl hodiny. Poté osušíme ubrouskem, položíme na pekáč a v troubě 30 min pečeme při 180 st. Půlky lilku po upečení otočíme, protože z nich může vytéct ještě nějaká tekutina.

2
Hotovo

Mezitím rozkrojíme rajčata a vyndáme semínka. Nakrájíme je na kostičky, stejně jako cibulku. Upečený a zchladlý lilek částečně oloupeme, část měkké slupky ponecháme a celé nakrájíme na drobné kousky. Smícháme s pokrájenými čerstvými i sušenými rajčaty, posekanou pažitkou, cibulkou, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme a vidličkou ještě trošku rozetřeme. Necháme proležet a podáváme s opečeným toustíkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelný salát
další
Zelňačka podle mojí maminky
předchozí
Zelný salát
další
Zelňačka podle mojí maminky

Přidejte svůj komentář