0 0
Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pravidelné zobání vlašských ořechů snižuje "zlý" cholesterol.

  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky a ořechy zvlášť rozsekáme v elektrickém sekáčku. Smícháme s cukrem, vanilkou, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli.

2
Hotovo

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s pudinkovým práškem a pokud nejsou moc chuťově výrazná, ochutíme citrónovou šťávou a případně i troškou cukru.

3
Hotovo

Formu vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo potřeme olejem a také vyložíme pásky pečícího papíru.

4
Hotovo

Sypkou směs rozdělíme pomyslně na 3 části a jablka na 2. Na dno formy rozvrstvíme 1. část sypké směsi, na ní rozložíme polovinu jablek. Zasypeme druhou částí ořechové směsi a na ní zase druhou část jablek. Končíme sypkou směsí. Navrch nastrouháme na hrubém struhadle ztuhlé máslo.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme cca 45 minut. Krájíme po vychladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jednoduchá pomazánka z červené řepy
předchozí
Jednoduchá pomazánka z červené řepy

Přidejte svůj komentář