Ingredience
- 4 bílek
- 200 g cukr krupice
- 180 g strouhaný kokos
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bílky se špetičkou soli dáme do šlehací nádoby (ideálně kokové nebo skleněné, abychom mohli šlehat na páře) a šlehačem vyšleháme v řídkou bílou pěnu. Vložíme nad vodní lázeň (nesmí ležet ve vodě) a vodu pod bílky udržujeme pod bodem varu. Ponorným šlehačem šleháme do ztuhnutí a postupného přisypávání cukru. Sníh se bude postupně stávat krásně lesklým. Ve finále má být příjemně teplý, což zjistíme smočením prstu zjistíme. Pozor na vysokou teplotu lázně, bílek by odspodu začal tvrdnout. |
2 Hotovo | Když dosáhneme dostatečné teploty, stáhneme z páry, necháme chviličku vydýchnout a opatrně vmícháme kokos. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky cca 3 cm od sebe. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 20 minut. Kokosky začnou jemně růžovět. V této fázi vyndáme z trouby a necháme zchladnout. |
3 Hotovo |