0 0
Vláčné kokosky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 bílek
200 g cukr krupice
180 g strouhaný kokos
špetička sůl

Vláčné kokosky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pro zvýraznění chuti můžeme kokos nedřív nasucho opražit.

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bílky se špetičkou soli dáme do šlehací nádoby (ideálně kokové nebo skleněné, abychom mohli šlehat na páře) a šlehačem vyšleháme v řídkou bílou pěnu. Vložíme nad vodní lázeň (nesmí ležet ve vodě) a vodu pod bílky udržujeme pod bodem varu. Ponorným šlehačem šleháme do ztuhnutí a postupného přisypávání cukru. Sníh se bude postupně stávat krásně lesklým. Ve finále má být příjemně teplý, což zjistíme smočením prstu zjistíme. Pozor na vysokou teplotu lázně, bílek by odspodu začal tvrdnout.

2
Hotovo

Když dosáhneme dostatečné teploty, stáhneme z páry, necháme chviličku vydýchnout a opatrně vmícháme kokos. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky cca 3 cm od sebe. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 20 minut. Kokosky začnou jemně růžovět. V této fázi vyndáme z trouby a necháme zchladnout.

3
Hotovo

Uložíme do krabice na dně vyložené alobalem a ubrousky. Kokosky necháme pár dní odstát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami
další
Ořechové kuličky s vaječňákem
předchozí
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami
další
Ořechové kuličky s vaječňákem

Přidejte svůj komentář