0 0
Kotletky s glazovanou zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
6 ks vepřová kotleta bez kosti
6 lžiček kremžská hořčice
40 g máslo
3 bobkový list
2 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Zelenina
3 malé červená řepa
3 mrkev
2 lžíce balzamico krém
2 lžíce koňak
1 lžíce cukr
1 bobkový list
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kotletky s glazovanou zeleninou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Bobkový list jsou sušené listy vavřínu ušlechtilého. Nejenže
v jídle krásně voní, ale také podporuje trávení.

  • 75 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotletky naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se při pečení nekroutily. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Zvolíme větší kastrol nebo pánev s kovovou rukojetí, abychom jí pak mohli vložit do trouby. Opečené kotletky rozložíme na prkénko a potřeme kremžskou hořčicí. Na pánev kápneme ještě trošičku oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek až zesklovatí. Potom na cibulový základ zpátky rozložíme kotlety namazanou stranou nahoru, podlijeme troškou horké vody. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C na 30 minut.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a zabalíme do alobalu. Z červené řepy ořízneme vršek po stonkách a taky zabalíme do alobalu. Oba balíčky vložíme do trouby k masu. Po uplynulé půl hodině vyndáme mrkev a rozbalíme, aby už se dál nezahřívala. Maso otočíme, bude-li třeba, přikápneme opět trošku horké vody a pečeme dalších 20 minut. Po této době vyndáme řepu a rozbalíme z alobalu.

3
Hotovo

Maso odkryjeme a přihodíme k němu máslo. Plátky zase otočíme, aby se obalily ve výpeku. Pečeme odkryté ještě asi 10 minut. Nakonec přilijeme ještě trošičku horké vody a vařečkou uvolníme do výpeku napečené zlaté kousky po okraji pánve. Promícháme a přendáme na sporák, kde ještě necháme šťávu zprudka probublat a můžeme servírovat.

4
Hotovo

V mezičase oloupeme řepu. Mrkve i řepy nakrájíme na větší kousky. Do vyšší pánve nalijeme trošku oleje, přidáme bobkový lit a nasypeme tam cukr, který necháme zezlátnout (doporučuju od pánve neodcházet :D). Když zezlátne, přikápneme koňak a vsypeme do ní zeleninu. Důkladně promícháme, zakapeme balzamicem, osolíme a opepříme a pár minut opékáme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vrstvený koláč bez mouky
další
Jednoduché jogurtové brulée
předchozí
Vrstvený koláč bez mouky
další
Jednoduché jogurtové brulée

Přidejte svůj komentář