0 0
Cuketa s ořechy a sýrovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 malé cuketa
150 ml šlehačka
50 g Gorgonzola
30 g vlašské ořechy
10 lusků čerstvý hrášek
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Příloha
100 g jasmínová rýže
sůl

Cuketa s ořechy a sýrovou omáčkou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Cuketa má nejlepší chuť, pokud je velká do 15. centimetrů.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme všechny ingredience. Cuketky nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Ořechy posekáme na větší kousky, hrášky vyloupeme. Propláchneme rýži, doplníme jí 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a dáme vařit. Vaříme jí od bodu varu na mírné teplotě 12 minut.

2
Hotovo

Do pánve kápneme olivový olej a když se rozehřeje, přihodíme česnek. Po chvilce cukety a 2 minuty restujeme. Přidáme ořechy a hrášky a restujeme další 2-3 minuty. Přihodíme nakrájený sýr a zalijeme smetanou. Povaříme ještě další 3-4 minuty. Stáhneme z plotny a podáváme s rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek
další
Grilované krůtí prso s pečenými brambory
předchozí
Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek
další
Grilované krůtí prso s pečenými brambory

Přidejte svůj komentář