Ingredience
- 2 malé cuketa
- 150 ml šlehačka
- 50 g Gorgonzola
- 30 g vlašské ořechy
- 10 lusků čerstvý hrášek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Příloha
- 100 g jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme všechny ingredience. Cuketky nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Ořechy posekáme na větší kousky, hrášky vyloupeme. Propláchneme rýži, doplníme jí 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a dáme vařit. Vaříme jí od bodu varu na mírné teplotě 12 minut. |
2 Hotovo | Do pánve kápneme olivový olej a když se rozehřeje, přihodíme česnek. Po chvilce cukety a 2 minuty restujeme. Přidáme ořechy a hrášky a restujeme další 2-3 minuty. Přihodíme nakrájený sýr a zalijeme smetanou. Povaříme ještě další 3-4 minuty. Stáhneme z plotny a podáváme s rýží. |