Ingredience
Krůtí plátky
- 3 plátky krůtí prso
Marináda
- 3 lžíce olivový olej
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce červená kari pasta
- 1 lžička med
- 1 stroužek česnek
Brambory
- 9 brambory
- olivový olej
- drcený kmín
- sůl
Tatarka
- 80 g majonéza
- 30 g zakysaná smetana
- 1 sterilovaná okurka
- 1 jarní cibulka
- dle chuti moučkový cukr
- dle chuti citrónová šťáva
- špetka sůl
Okurkový salát
- 1 salátová okurka
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce med
- dle chuti sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si očistíme maso a odkrojíme 3 plátky silné cca 1,5 cm. Umícháme si metličkou marinádu ze všech uvedených ingrediencí a doladíme dle vlastní chuti. Maso klouby ruky naklepeme a smočíme v marinádě. Zakryjeme fresh fólií a necháme stát aspoň hodinu. |
2 Hotovo | Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody. Pak vodu slijeme, doplníme vodou čistou a 10 minut povaříme. Potom slijeme, necháme osušit a pokapeme olejem. Zasypeme drceným kmínem a rozložíme na pečící plech (ideálně na pečící papír). Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut. Upečené lehce osolíme. |
3 Hotovo | 10 minut před dokončením rozpálíme kontaktní gril na 240 st. C. Vyložíme pečícím papírem (ulehčíme si práci s čištěním) tak, aby překryl maso z obou stran. Mezi vložíme maso, přiklopíme a pečeme cca 6 minut. Vypečenou šťávičku přelijeme přes maso. |
4 Hotovo | Okurku nastrouháme na kolečka a zalijeme marinádou z olivového oleje, citrónové šťávy, medu a soli. Hezky jí vyšleháme metličkou nebo vidličkou. |
5 Hotovo | Taky si připravíme tatarku smícháním majonézy se zakysanou smetanou, cukrem, posekanou cibulkou a okurkou. Ochutíme solí a citrónovou šťávou. |