0 0
Grilované krůtí prso s pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krůtí plátky
3 plátky krůtí prso
Marináda
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sojová omáčka
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce červená kari pasta
1 lžička med
1 stroužek česnek
Brambory
9 brambory
olivový olej
drcený kmín
sůl
Tatarka
80 g majonéza
30 g zakysaná smetana
1 sterilovaná okurka
1 jarní cibulka
dle chuti moučkový cukr
dle chuti citrónová šťáva
špetka sůl
Okurkový salát
1 salátová okurka
2 lžíce olivový olej
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce med
dle chuti sůl

Grilované krůtí prso s pečenými brambory

Trendy:
  • Masožrout

Krůtí maso je dobře stravitelné
a nezpůsobuje usazovaní cholesterolu na stěnách tepen.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krůtí plátky

  • Marináda

  • Brambory

  • Tatarka

  • Okurkový salát

Postup přípravy

Sdílet

Plátky byly připraveny na elektrickém kontaktním grilu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si očistíme maso a odkrojíme 3 plátky silné cca 1,5 cm. Umícháme si metličkou marinádu ze všech uvedených ingrediencí a doladíme dle vlastní chuti. Maso klouby ruky naklepeme a smočíme v marinádě. Zakryjeme fresh fólií a necháme stát aspoň hodinu.

2
Hotovo

Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody. Pak vodu slijeme, doplníme vodou čistou a 10 minut povaříme. Potom slijeme, necháme osušit a pokapeme olejem. Zasypeme drceným kmínem a rozložíme na pečící plech (ideálně na pečící papír). Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut. Upečené lehce osolíme.

3
Hotovo

10 minut před dokončením rozpálíme kontaktní gril na 240 st. C. Vyložíme pečícím papírem (ulehčíme si práci s čištěním) tak, aby překryl maso z obou stran. Mezi vložíme maso, přiklopíme a pečeme cca 6 minut. Vypečenou šťávičku přelijeme přes maso.

4
Hotovo

Okurku nastrouháme na kolečka a zalijeme marinádou z olivového oleje, citrónové šťávy, medu a soli. Hezky jí vyšleháme metličkou nebo vidličkou.

5
Hotovo

Taky si připravíme tatarku smícháním majonézy se zakysanou smetanou, cukrem, posekanou cibulkou a okurkou. Ochutíme solí a citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketa s ořechy a sýrovou omáčkou
další
Těstoviny s bazalkovým pestem
předchozí
Cuketa s ořechy a sýrovou omáčkou
další
Těstoviny s bazalkovým pestem

Přidejte svůj komentář