Ingredience
Polévka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- 0,5 cibule
- kousek celer
- olej
- sůl
- pepř
- libeček
Knedlíčky
- 2 kostky droždí
- 2 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 lžíce olej
- dle potřeby jemné vločkynebo nahrubo pomleté ovesné vločky
- majoránka
- mletý pepř
- muškátový květ
- sypké polévkové bio koření
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu na něm orestujeme. Po chvilce začne krásně vonět a my přilijeme litr horké vody. Přidáme celou půlku cibule, kuličky pepře, bujón a povaříme asi 6 minut. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku rozehřejeme olej, na kterém zpěníme prolisovaný česnek a přidáme rozdrobené droždí. Okořeníme, droždí necháme rozpustit a hned stáhneme z plotny. Po chvilce, až směs trochu zchladne, přidáme vejce a promícháme. Vločky rozmixujeme v sekáčku nebo mixéru a zahustíme jimi rozpuštěné droždí. Drožďová směs by měla být hustá a snadno tvarovatelná lžičkami. Pokud by byl záměr koulet knedlíčky přímo v dlaních, vloček přidáme trošku víc. |
3 Hotovo | V jiném kastrolku přivedeme k varu vodu a pomocí dvou lžiček tvoříme knedlíčky - nočky, které ve vodě zavaříme. Když vyplavou, jsou hotové. Můžeme je uvařit také rovnou v polévce, pokud nám nebude vadit, že se trochu zakalí. Polévku na talířích posypeme posekaným libečkem. |