0 0
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
1 mrkev
1 petržel
1 kostka zeleninový bio bujón
0,5 cibule
kousek celer
olej
sůl
pepř
libeček
Knedlíčky
2 kostky droždí
2 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce olej
dle potřeby jemné vločky nebo nahrubo pomleté ovesné vločky
majoránka
mletý pepř
muškátový květ
sypké polévkové bio koření

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

V jednom gramu čerstvého droždí se schovává až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Knedlíčky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu na něm orestujeme. Po chvilce začne krásně vonět a my přilijeme litr horké vody. Přidáme celou půlku cibule, kuličky pepře, bujón a povaříme asi 6 minut.

2
Hotovo

V malém kastrůlku rozehřejeme olej, na kterém zpěníme prolisovaný česnek a přidáme rozdrobené droždí. Okořeníme, droždí necháme rozpustit a hned stáhneme z plotny. Po chvilce, až směs trochu zchladne, přidáme vejce a promícháme. Vločky rozmixujeme v sekáčku nebo mixéru a zahustíme jimi rozpuštěné droždí. Drožďová směs by měla být hustá a snadno tvarovatelná lžičkami. Pokud by byl záměr koulet knedlíčky přímo v dlaních, vloček přidáme trošku víc.

3
Hotovo

V jiném kastrolku přivedeme k varu vodu a pomocí dvou lžiček tvoříme knedlíčky - nočky, které ve vodě zavaříme. Když vyplavou, jsou hotové. Můžeme je uvařit také rovnou v polévce, pokud nám nebude vadit, že se trochu zakalí. Polévku na talířích posypeme posekaným libečkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový koláč s hruškami
další
Krémová cuketová polévka s bazalkou
předchozí
Tvarohový koláč s hruškami
další
Krémová cuketová polévka s bazalkou

Přidejte svůj komentář