0 0
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
1 mrkev
1 petržel
1 kostka zeleninový bio bujón
1 cibule
0,5 pórek
0,25 celer
sůl
pepř
2 bobkový list
5 kuliček nové koření
5 kuliček celý pepř
na ozdobení libeček
Zelenina do polévky
1 mrkev
1 petržel
kousek celer
1 lžíce máslo
1 lžíce olej
Knedlíčky
2 kostky droždí
2 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce máslo
dle potřeby jemné vločky
dle potřeby strouhanka
majoránka
mletý pepř
muškátový květ
sypké polévkové bio koření

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

V jednom gramu čerstvého droždí se schovává až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Zelenina do polévky

  • Knedlíčky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a petržel omyjeme, celer oloupáme, pórek omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Vše dáme vcelku do cca 1,25 l studené vody, přidáme koření a vaříme pomalým varem asi 45 minut. Pak přidáme bujón a ještě čtvrt hodinky povaříme.

2
Hotovo

Mrkev, celer a petržel do talíře nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a nakrájenou zeleninu na něm orestujeme doměkka. Do této směsi buď zcedíme uvařený vývar anebo jí rozdělíme přímo do talířů.

3
Hotovo

V malém kastrůlku rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme prolisovaný česnek a přidáme rozdrobené droždí. Okořeníme, droždí necháme rozpustit a hned stáhneme z plotny. Po chvilce, až směs trochu zchladne, přidáme vejce a promícháme. Přisypeme napůl vločky se strouhankou a droždí jimi zahustíme. Necháme 15 minut odstát. Drožďová směs by měla být středně hustá a snadno tvarovatelná. Utvoříme malé kuličky, které vhodíme do vroucí vody a vaříme dokud nevyplavou. Pak je teprv dáme do hotové polévky. Polévku na talířích ozdobíme posekanými bylinkami, např. libečkem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový koláč s hruškami
další
Krémová cuketová polévka s bazalkou
předchozí
Tvarohový koláč s hruškami
další
Krémová cuketová polévka s bazalkou

Přidejte svůj komentář