0 0
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
1 ks mrkev
kus velikosti mrkve celer
košťál brokolice
kus pórek
2 kostky zeleninový bio bujón
máslo
Knedlíčky
2 kostky droždí
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 lžíce máslo
dle potřeby jemné vločky nebo nahrubo pomleté ovesné vločky
majoránka
mletý pepř
muškátový květ
sypké polévkové bio koření
Zavářka
tenké nudličky nebo písmenka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

V jednom gramu čerstvého droždí se schovává až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Polévka

  • Knedlíčky

  • Zavářka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev, celer i košťál z brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu na něm orestujeme. Přilijeme 1,2 l vroucí vody, přidáme pokrájený pórek a bujóny a povaříme asi 6 minut.

2
Hotovo

Mezitím si v malém kastrůlku rozpustíme máslo, zpěníme prolisovaný česnek, koření a přidáme rozdrobené droždí. Necháme rozpustit a hned stáhneme z plotny. Přidáme vločky v množství dle potřeby, aby nám vzniklo těstíčko, a taky vejce. Pokud máte rádi měkkčí knedlíčky, udělejte těstíčko řidší. Lžící zpracujeme. Malou lžičkou pak odebíráme kousky a koulíme malé kuličky, bude jich asi 30 (řidší něsto nemusíme ani koulet, ale nabírat lžičkami noky, které házet rovnou rychle do polévky). Nasypeme do polévky a vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou.

3
Hotovo

Zvlášť uvaříme v osolené vodě dle návodu zavářkua a vkládáme až do talíře.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smažené jarní závitky
další
Škvarkové placky
předchozí
Smažené jarní závitky
další
Škvarkové placky

Přidejte svůj komentář