0 0
Tvarohový koláč s hruškami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g hladká mouka
100 g máslo
70 g moučkový cukr
2 lžíce kakao
1 ks vejce
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
230 ml mléko
20 g cukr krupice
2-3 ks hruška
1 ks měkký tvaroh
1 ks vanilkový pudink
1 ks vejce
sůl
vanilka prášek, dřeň, aroma
hrst mandle spařené a oloupané

Tvarohový koláč s hruškami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku, cukr, kakao, sůl a prášek do pečiva promícháme, přidáme na kousíčky nakrájené máslo a vejce a umícháme drolivé těsto. Větší dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rozprostřeme a prsty vytvarujeme dno a ještě 3 cm vysoké okraje. Kousek těsta si necháme na posypání koláče. Dno propícháme vidličkou.

2
Hotovo

V jiné míse vyšleháme tvaroh s cukrem, solí, vejcem, mlékem a pudinkem. Směs vylijeme na těsto. Hrušky oloupeme, vykrojíme semínka a dřevnatou část od stopky. Nakrájíme na širší plátky a poklademe jimi náplň. Navrch rozdrobíme zbytek těsta a posypeme nasekanými mandlemi.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Houbovka s krůtím masem
další
Švestková klevela

Přidejte svůj komentář