0 0
Tvarohový koláč s hruškami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g hladká mouka
100 g máslo
70 g moučkový cukr
50 g hořká čokoláda
1 ks vejce
0,5 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
250 g měkký tvaroh
230 ml mléko
20 g třtinový cukr
2 hruška
1 vanilkový pudink
sůl
vanilka
A ještě
40 g mandle
na formu máslo a hrubá mouka

Tvarohový koláč s hruškami

Hrušky jsou velmi zdravé ovoce a jejich konzumace prý přispívá k lepší náladě.

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Promícháme mouku, cukr, najemno nastrouhanou čokoládu, sůl a prášek do pečiva. Přidáme na kousíčky nakrájené máslo a rychle promícháme, aby se máslo zbytečně nezahřívalo dlaněmi. Pak do směsi vyklepneme vejce a rychle umícháme drolivé těsto. Nejlepší je vše udělat v robotu. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Tři čtvrtiny těsta do ní rozprostřeme a prsty upěchujeme na dno.

2
Hotovo

V jiné míse vyšleháme tvaroh s cukrem, solí, vanilkou, mlékem a pudinkovým práškem. Směs vylijeme na těsto. Hrušky oloupeme, vykrojíme semínka a dřevnatou část od stopky. Nastrouháme na jemném struhadle a rozprostřeme na tvarohovou vrstvu. Navrch rozdrobíme zbytek těsta a posypeme nasekanými mandlemi.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách
předchozí
Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách

Přidejte svůj komentář