0 0
Italská polévka se salsicciou a kapustou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g krájená rajčata v konzervě
250 g salsiccia
200 ml rajčatové pyré
3 listy kapusta
2 stroužky česnek
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
směs italského koření
olivový olej
A ještě
200 g čerstvých tortelliny s masovou náplní
sůl

Italská polévka se salsicciou a kapustou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Salsiccia je italská kořeněná klobáska ze syrového masa.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a vytlačíme do něj salsicciu. Maso z klobásek rozmačkáme vařečkou a chvilku opékáme. Pak maso přendáme do misky. Nakrájíme mrkev na kostičky a vhodíme do kastrolu (je-li potřeba, přikápneme trošku oleje). Po chvilce přidáme i nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ještě chviličku restujeme a zalijeme rajčatovým pyré a pokrájenými rajčátky z plechovky. Dolijeme asi půl litrem vody, přidáme bujón a 5 minut povaříme. Přidáme pokrájenou kapustu a koření, do polévky vrátíme maso a ještě 5 minut povaříme.

2
Hotovo

V mezičase uvaříme dle návodu v osolené vodě tortelliny a přidáme je do polévky až na talířích.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Pečené kuřátko se zelím z růžičkové kapusty
další
Hráškový krém s bramborovým chipsem

Přidejte svůj komentář