0 0
Gulášová polévka z hovězího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g hovězí maso z krku
4 ks brambory
3 stroužky česnek
2 ks bio hovězí bujón
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
chilli koření
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl
olej

Gulášová polévka z hovězího masa

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Gulya je maďarský výraz pro stádo hovězího dobytka.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na troše oleje dozlatova. Přidáme hovězí maso nakrájené na velmi maličké kousky a opečeme. Zaprášíme paprikou, chilli kořením a moukou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme sklenicí vlažné vody a rozmícháme, aby v omáčce nebyly žmolky. Potom dolijeme vroucí vodou a zvolna vaříme doměkka. Bude to trvat něco přes hodinku. Během té doby občas promícháme a podlijeme.

2
Hotovo

V druhém kastrolu uvaříme drobně pokrájené brambory s kmínem a solí. Když maso změkne, přidáme k němu brambory i s vodou. Okořeníme majoránkou a drceným česnekem a ještě 3 minuty povaříme. Na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rajčata zapečená s mletým masem a mascarpone
další
Bramborové růžičky
předchozí
Rajčata zapečená s mletým masem a mascarpone
další
Bramborové růžičky

Přidejte svůj komentář