0 0
Rajčata zapečená s mletým masem a mascarpone

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rajčata zapečená s mletým masem a mascarpone

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Rajčata nemají rády lednici. Ztrácí tam svoji chuť i aroma.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rajčata omyjeme a opatrně jim seřízneme vršek, kde je větvička. Pokud máme rajčata bez větvičky, odkrojíme je z druhé strany, bude to vypadat líp. Lžičkou vnitřky rajčat opatrně vydlabeme a tuhé části pokrájíme. Množství ze tří rajčat si dáme stranou.

2
Hotovo

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme mleté maso a za stálého míchání necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme a přidáme vnitřek ze tří rajčat a nakrájenou chilli papričku. Ještě chvíli restujeme a nakonec přisypeme posekanou bazalku a na malé kousky nakrájenou mozzarellu. Rajčata vrchovatě naplníme touto směsí, přikryjeme odkrojeným vrškem a vyskládáme do pekáčku.

3
Hotovo

Kolem nich nalijeme trochu olivového oleje, poházíme zbytek směsi, co se nevešla do rajčátek a zalijeme rajčatovým pyré. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. cca 25 minut. Podáváme s chlebem nebo bagetou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cuketa s arašídovým máslem s topinkami
další
Gulášová polévka z hovězího masa

Přidejte svůj komentář