3 0
Musaka s mletým masem a cuketou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Musaka s mletým masem a cuketou

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Kde původně musaka vznikla zůstane asi tajemstvím. Faktem je, že ve středomoří je hodně oblíbená a o autorství se hlásí hned několik zemí.

  • 110 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V malém kastrolku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, rozředíme studeným mlékem a vaříme až trošku zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu a polévkovým kořením. Dochutíme lžičkou citronové šťávy. Bešamel přelijeme přes brambory, přikryjeme pokličkou nebo větším kusem pečícího papíru, který se sám stočí kolem pekáčku a utvoří jakoby stříšku. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 50 minut. Potom odstraníme papír, posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při 190 st. C dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ananaso-banánové smoothie s mátou
další
Paštika z králičích jater
předchozí
Ananaso-banánové smoothie s mátou
další
Paštika z králičích jater

Přidejte svůj komentář