Ingredience
- 500 g mix mletého vepřového a hovězího masa
- 3 rajčata
- 3 brambory
- 3 stroužek česneku
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 60 g parmazán
- 2 lžíce hladká mouka
- 180 ml plnotučné mléko
- 1 lžíce sypké polévkové bio koření
- špetka muškátový květ
- olivový olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- oregano
- kmín
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V malém kastrolku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, rozředíme studeným mlékem a vaříme až trošku zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu a polévkovým kořením. Dochutíme lžičkou citronové šťávy. Bešamel přelijeme přes brambory, přikryjeme pokličkou nebo větším kusem pečícího papíru, který se sám stočí kolem pekáčku a utvoří jakoby stříšku. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 50 minut. Potom odstraníme papír, posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme při 190 st. C dozlatova. |