0 0
Smažený květák

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smažený květák

Postup přípravy

Sdílet

V naší rodině jsem milovníkem smaženého květáku jen já sama. Ovšem květáku, který není předem předvařený. Jak jsem zjistila, někteří odpůrci květáku umí být skutečně vynalézaví v tom, jak ho nepozřít 🙂 . Nejmenovaný článek našeho snědeného týmu jako dítě schovával kousky smaženého květáku pod bramborovou kaši, kterou dojídat nemusel 😀 😀

Co budeme potřebovat:

  • 1 květák (velikost dle počtu strávníků)
  • 1 vejce
  • šálek hladké mouky
  • šálek strouhanky
  • šálek mléka
  • sůl
  • větší množství oleje (hladina v kastrolu cca 3 cm)

Postup:

Květák omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky v průměru asi 4 cm. Zkrátíme me jim košťály přibližně na polovinu. Růžičky lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a trochou soli a růžičky obalené v mouce v této směsi smočíme. Pak přendáme do misky se strouhankou. Rukama strouhanku přitlačíme na růžičky a ty pak vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a po vytažení z oleje necháme okapat na ubrousku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Batátové a špenátové chipsy
další
Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem
předchozí
Batátové a špenátové chipsy
další
Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem

Přidejte svůj komentář