0 0
Smažený květák

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Smažený květák

    Postup přípravy

    V naší rodině jsem milovníkem smaženého květáku jen já sama. Ovšem květáku, který není předem předvařený. Jak jsem zjistila, někteří odpůrci květáku umí být skutečně vynalézaví v tom, jak ho nepozřít 🙂 . Nejmenovaný článek našeho snědeného týmu jako dítě schovával kousky smaženého květáku pod bramborovou kaši, kterou dojídat nemusel 😀 😀

    Co budeme potřebovat:

    • 1 květák (velikost dle počtu strávníků)
    • 1 vejce
    • šálek hladké mouky
    • šálek strouhanky
    • šálek mléka
    • sůl
    • větší množství oleje (hladina v kastrolu cca 3 cm)

    Postup:

    Květák omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky v průměru asi 4 cm. Zkrátíme me jim košťály přibližně na polovinu. Růžičky lehce osolíme a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a trochou soli a růžičky obalené v mouce v této směsi smočíme. Pak přendáme do misky se strouhankou. Rukama strouhanku přitlačíme na růžičky a ty pak vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a po vytažení z oleje necháme okapat na ubrousku.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Batátové a špenátové chipsy
    další
    Vepřová panenka s jablky, ciderem a calvadosem

    Přidejte svůj komentář