0 0
Smažený květák

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0,5 růžice květák
1 vejce
cca 0,5 dl mléko
hladká mouka
strouhanka
sůl
3 cm hladina do malého kastrůlku olej
Rustikální tatarka
100 g majolka
60 g zakysaná smetana
3 kyselá okurka
1 lahůdková cibulka
1 lžička plnotučná hořčice
dle chuti cukr
dle chuti sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smažený květák

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Smažený květák, mnohdy jediné vegetariánské jídlo českých restaurací.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Rustikální tatarka

Postup přípravy

Sdílet

Jsou dva způsoby, jak připravit smažený květák. Buď růžičky oblanšírujeme v osolené vodě, poté necháme vystydnout a obalíme anebo obalíe přímo syrový květák. Druhý způsob mně osobně chutná víc 🙂

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák rozebereme na růžičky, odkrojíme košťálky, omyjeme a osušíme v čisté utěrce. Jemně osolíme. Do mističek si rozdělíme směs na trojobal. Hladkou mouku, vejce rozšlehané s mlékem a strouhanku. Květák v tomto pořadí obalujeme. Strouhanku přimáčkneme, aby dobře držela. V malém kastrůlku rozpálíme na středním plameni vyšší vrstvu oleje a květák v něm pomalu smažíme ze všech stran (kdyby byl olej rozpálený na prudkém žáru, strouhanka by se rychle spálila a květák by byl uvnitř tvrdý). Usmažené kousky necháme okapat na papírovém ubrousku.

2
Hotovo

Během smažení si připravíme tatarku. Lahůdkovou cibulku a okurčičky nakrájíme na malé kousky a přidáme k majolce smíchané se zakysankou. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a hořčicí. Pokud to bude potřeba, dokyselíme buď citrónovou šťávou nebo lákem z okurek.

3
Hotovo

Podáváme s uvařenými bramborami politými rozpuštěným máslem a posypanými nasekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Borůvkové muffiny z ovesných vloček
další
Slaný štrůdl z kynutého těsta
předchozí
Borůvkové muffiny z ovesných vloček
další
Slaný štrůdl z kynutého těsta

Přidejte svůj komentář