0 0
Bílá chřestová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

40 ml šlehačka
30 g máslo
3 vejce vejce
2 lžíce zakysaná smetana
2 kostky zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 ks brambora
1 balíček bílý chřest
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka není nezbytně nutná
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvý kopr
olej

Bílá chřestová polévka

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na velkolepých hostinách milenky Ludvíka XV., Madame de Pompadour, nesměly chybět "point d´amour", jak se říkalo špičkám chřestu, které tvarem připomínají falus.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Chřest omyjeme, oškrábeme, odkrojíme dřevnaté konce a zbytek nakrájíme na malé kousky. K cibuli přihodíme nakrájený brambor a přisypeme mouku. Chviličku restujeme. Přilijeme litr vlažné vody a 10 minut povaříme. Přidáme pokrájený chřest, bujón a povaříme ještě asi 5 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a zakysankou a dle chuti doladíme pepřem, případně solí. Necháme přejít varem. Přisypeme posekaný kopr.

2
Hotovo

Připravíme ztracená vejce. Do poloviny výšky kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme a okyselíme octem. Vejce rozklepneme každé zvlášť do mističky. Když začne voda jemně bublat, rychle vejce zvrhneme vedle sebe do kastrolu a 3 minuty povaříme.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Veganský “uherák”
další
Koláčky z listového těsta s pudinkem a ovocem

Přidejte svůj komentář