0 0
Masový štrůdl

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
350 g hladká mouka
cca 280 ml vlažná voda
150 g špaldová mouka celozrnná hladká
10 g sůl
5 lžic olivový olej
0,5 lžičky cukr
0,5 droždí
Náplň
1000 g mleté vepřové maso
250 g rajčatové pyré
100 ml bílé víno
80 g tvrdý sýr
20 černé olivy
6 sušená rajčata
4 stroužky česnek
1 cibule
oregano
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Na potření
40 ml olivový olej
0,5 lžičky bylinková sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Masový štrůdl

Trendy:
  • Masožrout

Černé olivy jsou zcela dozrálé olivy zelené.

  • 60 min
  • Porcí: 30
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Na potření

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív připravíme masovou náplň. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm nadrobno posekanou cibuli a česnek. Když zesklovatí, přilijeme víno a necháme vydusit. Pak vložíme maso a opékáme. Stále vařečkou oddělujeme od sebe, abychom získali jemnou hmotu. Přidáme pokrájená rajčata, pokrájené olivy, osolíme, okořeníme a zalijeme rajčatovým pyré. Chvíli podusíme a stáhneme z plotny. Necháme úplně vystydnout.

2
Hotovo

Mezitím si připravíme těsto. Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzkypět. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, olej a přilijeme droždí. Důkladně zpracujeme hladké kynuté těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Když je těsto hotové, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

3
Hotovo

Těsto poté rozválíme na kuchyňské lince na plát obdélníkového tvaru, silný mezi půl a jedním centimetrem. Po celé ploše rozetřeme náplň a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Po delší straně zavineme do štrůdlu a konce přimáčkneme, což zabrání vytékání náplně.. Aby se nám vešel na plech, stočíme jej do kruhu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Olivový olej smícháme s bylinkovou solí a mašlovačkou štrůdl vydatně potřeme.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme 30 minut, až začne povrch štrůdlu zlátnout. Štrůdl necháme aspoň čtvrt hodiny zchladnout a až poté krájíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zapečené žampióny Portobello
další
Tatarák z červené řepy
předchozí
Zapečené žampióny Portobello
další
Tatarák z červené řepy

Přidejte svůj komentář