Ingredience
- 200 g typu žervé čerstvý kozí sýrpříp. kravský
- 1 větší červená řepa
- 1 mrkev
- 1 šalotka
- 1 velký stroužek česnek
- 1 lžíce kečup
- 1 lžička dijonská hořčice
- citrónová šťáva
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme doměkka, cca 50 minut. Pak ji z alobalu vybalíme a necháme zchladnout. Nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do mísy. Přidáme jemně nastrouahnou mrkev, prolisovaný česnek a drobně nasekanou šalotku. Promícháme se sýrem, kečupem a hořčicí. Dochutíme solí, pepřem a chilli vločkami. Pokud necháme tatarák odležet v lednici aspoň půl hodinky, bude senzační :) |