0 0
Krémové risotto s krevetkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Rýže
380 g rýže Arborio
40 g máslo
40 g parmazán
2,5 kostky zeleninový bio bujón nebo 1 l vývaru
2 stroužky česnek
1,5 dl bílé víno
olej
A navíc
250 g krevetky mražené nebo čerstvé - očištěné
1 velký stroužek česnek
pár lístků bazalka
sůl
pár kapek citrónová šťáva
olivový olej

Krémové risotto s krevetkami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Krevety mají málo tuku a kalorií, ale zato hodně bílkovin. Jsou ideální surovinou při kontrole váhy :P

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A navíc

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nedřív si nachystáme krevetky. Zmrazené vytáhneme 2 hodiny předem z mrazáku a necháme je povolit. Propláchneme pod vodou, okapeme a osušíme ubrousky.

2
Hotovo

Svaříme si vodu s bujóny. Nakrájíme cibuli a česnek na kousky a nastrouháme sýr. Také nadrtíme chilli papričku a pokrájíme česnek a bazalku na krevetky.

3
Hotovo

Ve větším kastrolu zpěníme na olejí cibuli a česnek a necháme a necháme je zesklovatět. Přisypeme suchou rýži a opečeme ze všech stran, až trošku zprůhlední. Poté zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a necháme minutku vydusit. Podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a zase vydusíme. Tímto způsobem pokračujeme dokud rýže nebude na skus.

4
Hotovo

Do rýže dáme zbytek vývaru, máslo a sýr a necháme rozpustit. V této chvíli rozpálíme olej na pánvi a orestujeme zbytek česneku s chilli a bazalkou. Přidáme krevety, osolíme a z obou stran je krátce opečeme. Zakápneme citrónem.

5
Hotovo

Na talíře rozdělíme risotto a poklademe krevetkami. Ihned podáváme. Risotto rychle vstřebává tekutinu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tofu karbanátky
další
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Přidejte svůj komentář