1 0
Květáková pizza s medvědím česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
120 g čedar
2 ks vejce
2 lžíce lněné semínko
1 menší květák
1 lžička kari
sůl
Obloha teplá
30 listů medvědí česnek příp. čerstvý špenát
6 stroužků česnek
2 ks lahůdková cibulka
1/2 chilli paprička
sůl
olivový olej
Obloha studená
8 ks cherry rajčátka
4 listy medvědí česnek
1 mozzarella
černý sezam

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Květáková pizza s medvědím česnekem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Medvědí česnek je silný jarní životabudič. Obsahuje zejména vitamín C, železo
a antibakteriální alicin.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Obloha teplá

  • Obloha studená

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z květáku odkrájíme růžičky a po malých dávkách jej rozmixujeme v mixéru. Doporučuju nepropadnou pokušení jich tam nacpat víc, protože se v běžném mixéru nerozmixují :). Květákovou drť přendáme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, vejce, kari, sůl a lněná semínka. Důkladně promícháme. Na plech položíme pečící papír a na něj vytvarujeme z květákového těsta placku vysokou asi 1 cm. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, asi 15 minut.

2
Hotovo

Mezitím si nakrájíme na plátky česnek a orestujeme jej na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájenou cibulku a chilli papričku. Osolíme. Medvědí česnek opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do pánve a jen půl minuty zahřejeme, aby zavadl. Směsí potřeme upečený korpus.

3
Hotovo

Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky a poházíme je po pizze. Mozzarellu rozkrojíme podélně napůl a příčně na plátky a ty také rozložíme po povrchu. Posypeme pokrájeným medvědím česnekem a posypeme sezamem. Podáváme teplé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelné picles s mrkví
další
Lněné krekry
předchozí
Zelné picles s mrkví
další
Lněné krekry

Přidejte svůj komentář


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118