0 0
Bezlepkové bramborové placky se špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Placky
400 g vařené brambory
200 g kukuřičná mouka polohrubá
60 g čedar
1 lžíce vejce
sůl
olej
Špenát
400 g mražený špenát
1 ks vejce
1 kd cibule
1 stroužek česnek
1/2 dl šlehačka
sůl
mletý pepř
olej

Bezlepkové bramborové placky se špenátem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
  • Středně náročné

Ingredience

  • Placky

  • Špenát

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme doměkka, necháme zchladnout a oloupeme. Prolisujeme nebo nastrouháme najemno. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, vejce, sůl, mouku, olej a bleskurychle zpracujeme těsto, protože rychle řídne. Na pánvi rozpálíme olej a na pomoučené lince postupně rozvalujeme placky, které smažíme po obou stranách dozlatova.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli a přidáme špenát. Necháme rozpustit, osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Když ztuhne, přilijeme šlehačku a přidáme prolisovaný česnek. Ještě chvilku zahříváme a podáváme s plackami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem
další
Houbovka s krůtím masem

Přidejte svůj komentář