0 0
Cuketová roláda s tuňákovou náplní

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Cuketová roláda s tuňákovou náplní

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Zdravé recepty

Cuketu jsme si zvykli připravovat téměř vždy tepelně upravenou, ale mladé křehké cuketky si můžeme dopřát klidně i syrové.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Prosolíme a přendáme na cedník, aby vykapala šťáva. Necháme odstát asi půl hodinky a pak cuketu ještě vyždímeme.

2
Hotovo

Přemístíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný sýr, sezamová semínka, koření a sůl, mouku, žloutky a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm po celé ploše rozvrstvíme. Až úplně do krajů, aby vznikl stejně silný obdélník. Roládu jsem měla dlouhou 40 cm.

3
Hotovo

Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C cca 15 minut.

4
Hotovo

V mezičase si připravíme náplň. Cottage, je-li řídký, slijeme přes cedník a smícháme s čerstvým sýrem. Přidáme vymačkané maso tuňáka a pokrájenou cibulku, včetně zelené části. Osolíme a opepříme. Dáme odležet do lednice.

5
Hotovo

Namočíme a vyždímeme si utěrku a upečený korpus na ní papírem dolů přesuneme. Po delší straně korpus hned smotáme do rolády a zabalíme do připravené mokré utěrky. Necháme zchladnout. Sloupeneme pečící papír, roládu na něm rozrolujeme a potřeme připravenou náplní. Srolujeme zpět do rolády. Zabalíme do fresh fólie, necháme půl hodinky odstát a krájíme na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sezamové bonbóny – sezamky
další
Domácí pribináček s ovocem

Přidejte svůj komentář