0 0
Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

miska čirůvky dvoubarvé a fialové
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1/2 lžičky drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bešamel
40 g máslo
40 g hladká mouka
cca 2 dl mléko
sůl
muškátový oříšek
citrónová šťáva
A ještě
na posypání tvrdý sýr čedar, parmazán
3-4 ks bagetka

Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Čirůvku fialovou a dvoubarvou můžeme sbírat téměř až do zimy.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Bešamel

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Čirůvky očistíme, a také nakrájíme na kousky. Přisypeme je do pánve a restujeme společně s cibulí. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Čirůvky pustí dost vody, takže je dusíme, dokud se voda neodpaří.

2
Hotovo

V mezičase připravíme i bešamel. Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vezmeme si metličku, přilijeme studené mléko a metličkou rozšleháme. Zahříváme, často mícháme a svaříme na hustý bešamel. Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou a muškátovým oříškem. Ještě chvíli povaříme a vmícháme podušené houby.

3
Hotovo

Bagetky podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku a obě části bohatě naplníme houbovým bešamelem. Vyrovnáme je na plech na pečící papír a posypeme jemně strouhaným sýrem.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a zapečeme dorůžova, cca 15 minut.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ořechové dukátky
další
Pyré z pečených rajčat s parmazánovými krekry

Přidejte svůj komentář