Bramborové rösti

0 0
Bramborové rösti

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 brambory velké
1 lžíce bramborový škrob
sůl
mletý pepř
olej

Rösti jsou Švýcarským národním pokrmem. Původně se servírovaly k snídani, nyní už se podávají jako příloha. Jméno získali z německého "rösten" opékat.

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme pár minut vykapat. Poté ještě rukou vymačkáme. Přendáme zpět do misky, přisypeme škrob a promícháme. Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Segedínský guláš
další
Tortellini se špenátem

Přidejte svůj komentář