0 0
Těstoviny se salsicciou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Těstoviny se salsicciou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Salsiccia je italská neuzená
a tepelně neopracovaná klobáska, vyrobená nejčastěji
z hrubě namletého vepřového masa a špeku, ochucená vínem, solí a výrazným kořením.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Posekáme cibulku a česnek a orestujeme ve větší pánvičce na troše oleje. Na orestovanou cibuli vymačkáme salsicciu ze střívek a vařečkou rozdělujeme od sebe a dále opékáme. Podlijeme vínem a necháme vydusit. Rajčata z plechovky rozkrájíme a přidáme k masu. Rajčata a bazalku omyjeme, pokrájíme a přidáme do pánve. Okořeníme pepřem a chilli kořením a ještě chvilku dusíme. Salsiccia je slaná a jídlo osolí, takže případně dosolíme až po ochutnání.

2
Hotovo

V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny. Čerstvé se vaří cca 3 minuty. Pancettu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvičce vytřené trochou oleje. Těstoviny smícháme s připravenou směsí, rozdělíme na talíře a ozdobíme opečenou pancettou a kouskem parmazánu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží
další
Zeleninový boršč
předchozí
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží
další
Zeleninový boršč

Přidejte svůj komentář