0 0
Zeleninový boršč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks červená řepa
1 ks brambora
1 ks mrkev
1 šálek kysané zelí
1 ks cibule
1 stroužek česnek
kus celer
6 kuliček nové koření
2,5 ks zeleninový bio bujón
3 ks bobkový list
dle chuti chilli koření
drcený kmín
olej
na ozdobu zakysaná smetana

Zeleninový boršč

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Každá země má své specifické jídlo, ale jen některé vzaly útokem
i zbytek světa. Jedním takovým je ukrajinský boršč. Vyzkoušejte naší bleskovou vege verzi :P

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k orestované cibuli, okořeníme, zalijeme 1,2 l horké vody a vaříme. Asi po 15 minutách přidáme pokrájené zelí a kostky bujónu. Vaříme dalších cca 10 minut. Na talíři doplníme zakysanou smetanou.

2
Hotovo

Je-li to třeba, můžete okyselit citrónem nebo přisladit cukrem, případně přisolit. Vše dle vaší vytříbené chuti :P

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pomazánka z rybího filé
další
Datlové kuličky s konopným semínkem

Přidejte svůj komentář