0 0
Quiche s kadeřávkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
150 g hladká mouka
125 g máslo
100 g špaldová mouka hladká
30 ml studená voda
1 žloutek
1 špetka sůl
Náplň
200 g kadeřávek 6 velkých listů
200 ml šlehačka
100 g zakysaná smetana
80 g čedar
60 g modrý plísňový sýr
50 g kukuřice v konzervě
6 sušená rajčata
3 stroužky česnek
2 vejce
1 bílek
1 lžička provensálské koření

Quiche s kadeřávkem

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kadeřávek je unikátním koktejlem vitamínů
a minerálních látek. Například vitamínu C má víc než citrusy :)

  • 115 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Koláčová forma o průměru 28 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Za prvé je to bez práce a za druhé těsto zbytečně nezahříváme dlaněmi a bude opravdu křehké. Do mísy odvážíme mouku, osolíme, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky, ledovou vodu a žloutek. Co nejrychleji zpracujeme v těsto (mohou v něm být i maličké shluky másla). Zabalíme do mikroténu a necháme odpočinout aspoň hodinu v lednici. Deset minut předtím než budeme těsto válet jej z lednice vytáhneme.

2
Hotovo

Kadeřávek propláchneme vodou a důkladně osušíme. Potom vykrájíme tuhé stonky a listy nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje dosklovata. Přihodíme listy a dál restujeme. Po chvilce přidáme nakrájená rajčata a taky kukuřici. Ještě chvíli opékáme a pak stáhneme z plotny. Do horké směsi přidáme pokrájený plísňový sýr a promícháme. Necháme zchladnout.

3
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem. Na desce kuchyňské linky z těsta rozválíme placku co nejpodobnější tvaru formy a natlačíme jí dovnitř. Přesahující okraje odřízneme a dno propícháme vidličkou. Překryjeme větším kusem pečícího papíru a zatížíme suchými luštěninami (fazolemi, čočkou, hrachem...). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a 20 minut předpečeme. Pak korpus vyndáme a papír s luštěninami odstraníme (vychladlé si je můžeme uschovat napříště).

4
Hotovo

Na předpečený korpus rozvrstvíme náplň. V misce vidličkou prošleháme šlehačku se zakysankou, vejci a kořením a přelijeme přes náplň. Navrch posypeme nahrubo nastrouhaný čedar a vložíme do vyhřáté trouby na dalších 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí prsa po mexicku
další
Podmáslový chlebíček s jablkem
předchozí
Krůtí prsa po mexicku
další
Podmáslový chlebíček s jablkem

Přidejte svůj komentář