0 0
Pomazánka ze zrajících sýrů III.

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pomazánka ze zrajících sýrů III.

    Postup přípravy

    Výborná pomazánka, kterou si můžete dopřát v kruhu rodinném nebo s partou opravdu nejlepších přátel 🙂

    Co budeme potřebovat:

    • 100 g krémového čerstvého sýru
    • 30 g másla
    • 2 šalotky
    • 1 balení olomouckých tvarůžků
    • 1 romadúr
    • 1 pivní sýr
    • 1 vejce
    • 1 kyselá okurka
    • 1 vrchovatá lžíce posekané petrželky
    • 1 plná lžička plnotučné hořčice
    • 1/2 lžičky sladké papriky

    Postup:

    Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 6 minut – zchladíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zrající sýry nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Přidáme nastrouhané vejce, jemně nastrouhanou okurku, posekanou šalotku, změklé máslo, papriku, krémový sýr, hořčici, petrželku a důkladně vidličkou rozetřeme. Přendáme do zavírací dózy a necháme v lednici uležet 1-2 dny. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s topinkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Polévka z pečených rajčat se slaninovým chipsem
    další
    Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky

    Přidejte svůj komentář