0 0
Pomazánka ze zrajících sýrů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomazánka ze zrajících sýrů

Ačkoliv Romadúr je rodilý Belgičan, dochované písemnosti naznačují, že už od 10. století se vyrábí i u nás.

  • 25 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Pak zchladíme, oloupeme a nastrouháme najemno do větší mísy. Přistrouháme okurku a přidáme i pokrájenou cibulku. Sýry buď postupně rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubším struhadle anebo jemně nakrájíme. Přendáme do mísy k připraveným ingrediencím a promícháme s čerstvým sýrem. Ochutíme kořením a hořčicí, zasypeme pokrájenou petrželkou a zjemníme šlehačkou. Důkladně promísíme, přendáme do uzavíratelné dózy a necháme aspoň jeden den proležet.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Brokolicový salát s pistáciemi a sýrem Feta
další
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou
předchozí
Brokolicový salát s pistáciemi a sýrem Feta
další
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou

Přidejte svůj komentář