• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Tempeh na smetaně s pečenými brambory a zeleninovým salátem
1 0
Tempeh na smetaně s pečenými brambory a zeleninovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

190 g uzený tempeh nebo marinované
100 ml šlehačka
60 g čedar
3 stroužky česnek
1 řapík řapíkatý celer
kus pórek
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky zeleninový bio bujon sypký
několik snítek oregano
olivový olej
Příloha
6 větších brambory
kmín
sůl
olivový olej
Salát
1 ks salátová okurka
1 ks mrkev
1 ks vodnice
Zálivka
2 lžíce olivový olej
z 1/2 citrónová šťáva
1 lžička cukr
špetka sůl

Tempeh na smetaně s pečenými brambory a zeleninovým salátem

Trendy:
  • Vegetariánské

Pravý čedar se vyrábí
už od 12. století v anglické vesničce Cheddar, a je to jeden z nejoblíbenějších sýrů na světě.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

  • Salát

  • Zálivka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, obalíme v oleji, osolíme, opepříme a dáme do trouby rozpálené na 180 st. C upéct dozlatova (cca 25 minut).

2
Hotovo

Tempeh rozkrájíme na kostičky, česnek na plátky a řapík celeru a pórek na tenké plátky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej, nasypeme do něj česnek a zpěníme. Přidáme celer a chvíli opékáme. Po chvilce přisypeme tempeh, zase chvíli opékáme a přidáme pórek. Ochutíme polévkovým kořením a chilli a zasypeme sýrem. Necháme jej pár vteřin změknout a zalijeme šlehačkou. Ochutíme bylinkami, promícháme a odstavíme.

3
Hotovo

Okurku oloupeme a nastrouháme do misky na hrubém struhadle. Přidáme i nastrouhanou mrkev a vodnici a zalijeme zálivkou, kterou vyšleháme vidličkou z citrónové šťávy, oleje, cukru a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Zeleninový salát s medovo hořčičnou zálivkou a fetou
další
Granola – domácí křupavé müsli

Přidejte svůj komentář