0 0
Žampiónový nákyp

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g žampióny
40 ml šlehačka
40 g hrubá mouka
30 g sýr parmazánového typu
4 vejce
3 stroužky česnek
3 plátky sušená šunka
1 cibule
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl
olej
pažitka
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Žampiónový nákyp

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Forma 20×20 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli s česnekem rozkrájíme na kousky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Po chvilce přidáme pokrájenou šunku. Mezitím, než se šunka rozvoní, si očistíme a pokrájíme neoloupané žampióny. Přihodíme k cibuli, jemně osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme, až zmizí veškerá tekutina.

2
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků a smícháme se šlehačkou, moukou a polovinou strouhaného sýra. Zamícháme do žampiónů spolu s posekanou pažitkou. Z bílků se špetičkou soli ušleháme pevný sníh. A zlehounka jej promísíme s připravenou směsí.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou směs do ní nalijeme a uhladíme. Posypeme zbylým sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelné pickles s mrkví
další
Hovězí steak s pečenými brambory a glazovanou šalotkou
předchozí
Zelné pickles s mrkví
další
Hovězí steak s pečenými brambory a glazovanou šalotkou

Přidejte svůj komentář