0 0
Nepečený jahodový dort

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
100 g máslové sušenky
50 g máslo
Náplň
500 g jahody
400 ml šlehačka
35 g třtinový cukr
20 g prášková želatina
1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobu
jahody
pistácie natural

Nepečený jahodový dort

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Francouzský šéfkuchař Ludvíka XIV. na počest svého krále připravil koncem 17. století dezert ozdobený našlehanou šlehačkou, čímž se mu připisuje toto prvenství :)

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Na dortovou formu o průměru 26 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy.

2
Hotovo

Jahody rozmixujeme s cukrem a zahřejeme na sporáku k bodu varu. Ochutíme citrónovou šťávou. Do kastrůlku dáme 6 lžic vody, přisypeme želatinu a rozmícháme. Necháme chvilku odstát. Potom položíme na sporák (na rozptylovač plamene, pokud použijeme plynový) a na mírném ohni necháme zcela rozpustit. Nesmí se ale vařit! Do rozpuštěné želatiny přidáme 5 lžic jahodové směsi a promícháme. Takto připravenou směs vlijeme do jahod a řádně rozmícháme. Necháme zchladnout.

3
Hotovo

Když je směs již vlažná, vyšleháme si poctivě vychlazenou šlehačku. Doporučuju šlehat každou zvlášť. Vyšlehané šlehačky lehce, ale důkladně vmícháme do jahodo-želatinové směsi. Nalijeme na korpus, překryjeme fresh folií a odložíme do lednice, nejlépe na noc.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dokonalá granola
další
Kapustová pizza
předchozí
Dokonalá granola
další
Kapustová pizza

Přidejte svůj komentář