0 1
Pečená dýně Hokaidó s černou čočkou a rukolou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g dýně Hokaidó
120 g čočka Beluga
hrst rukola
olivový olej
sojová omáčka
sůl
Na posypání
1 ks cibule malá
sůl
olej

Pečená dýně Hokaidó s černou čočkou a rukolou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Beluga se nemusí namáček, a také se nerozváří. Možná zachutná i vám, kteří se běžné čočce vyhýbáte. Její chuť je vskutku delikátní.

  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Na posypání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku propláchneme, doplníme dvojnásobkem studené vody, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Bude to trvat približně půl hodinu. Dýni i se slupkou rozkrájíme na kostky a nasypeme do zapékací misky, do které jsme nalili trošku oleje a sójové omáčky. Kousky v této směsi obalíme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 minut.

2
Hotovo

Cibulku nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme do jemné zlatavé barvy na troše oleje. Orestovanou cibulkou pak posypeme čočku na talíři.

3
Hotovo

Asi dvě minuty před dovařením čočky jí osolíme. Potom vodu slijeme. Čočku rozdělíme na talíře, kolem poskládáme upečenou dýni a pokapeme olejem se sojovkou ze dna pekáčku. Ozdobíme opláchnutou a osušenou rukolou.

4
Hotovo

Tip:
Kdo má rád sladkokyselé chutě, může čočku pokapat i balsamikem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
RAW jahodová „marmeláda“
další
Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem
předchozí
RAW jahodová „marmeláda“
další
Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem

Přidejte svůj komentář