Ingredience
Tofu řízečky
- 4 tofu natural
- 50 ml olivový olej
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1 lžička sušený česnek
- dle chuti chilli vločky
- sůl
- kukuřičná strouhanka
- bezlepková mouka
- 1 vejce
- řepkový olej
Salát
- 2 menší červená řepa
- 2 mrkev
- 2 petržel
- 2 šalotka
- 2 jarní cibulka
- 1 kedlubna
- 0,5 celer
Remuláda
- 250 g majónéza veganská
- cca 4 lžíce jablečný ocet
- 3 kuličky nové koření
- 1 bobkový list
- 1 lžička zeleninový bio bujon sypký
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kostičky tofu rozkrájíme podélně na 3 cca 1 cm placky a můžeme vykrájet na ozdobné tvary rybiček. Pokud bychom použily nevykrájené tofu, stačí nám 3 balení. |
2 Hotovo | Pak plátky odsajeme do ubrousku a obalíme v trojobalu: mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje. |
3 Hotovo | Řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě při 180 st. C 55 minut. Pak jí necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
4 Hotovo | Všechnu zeleninu nasypeme do mísy, přidáme pokrájenou šalotku a zelenou část jarní cibulky. Půl deci vody svaříme s bio bujónem, novým kořením a bobkovým listem. Necháme zchladnout a smícháme s majonézou, pepřem, jablečným sirupem a solí. Promícháme se zeleninou a doladíme dle vlastní chuti. |