0 0
Škvarkové placky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

650 g polohrubá mouka
400 g škvarky z vepřového sádla
350 ml mléko
1 ks vejce
1 ks žloutek
1 kostka a kousek droždí
1 lžíce sádlo
1 lžička cukr
1 lžička sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Škvarkové placky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Škvarky podrtíme v mixéru nebo nakrájíme najemno a smícháme s polohrubou moukou. Prsty důkladně prožmouláme, aby se mouka nasákla přebytečným sádlem. Necháme stát aspoň hodinu nebo klidně i přes noc. Všechny ingredience z lednice vyndáme hodinu před přípravou, a necháme odstát při pokojové teplotě.

2
Hotovo

Mléko mírně zahřejeme, smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Vzešlý kvásek přilijeme do mouky, přidáme vejce, sůl, sádlo a uhněteme těsto, které se nelepí. Necháme jej přibližně hodinu kynout v míse zakryté utěrkou. Nakynuté těsto rozválíme válečkem na tenký plát, přeložíme, opět uválíme, zase přeložíme, uválíme… Opakujeme minimálně 5x. Potom rozválíme na placku silnou max. 1 cm a vykrajovátkem nebo malou skleničkou vykrajujeme kolečka.

3
Hotovo

Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem, ostrým nožem naznačíme na povrchu mřížku a potřeme bílkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C dorůžova. Trvá to přibližně 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
další
Pomazánka z uzeného lososa
předchozí
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
další
Pomazánka z uzeného lososa

Přidejte svůj komentář