• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
0 0
Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
cca 150 g zeleninový vývar nebo 1 gelový bujón
20 g máslo
4 stroužky česnek
1 cibule
1 lžička sojová omáčka
1 lžička hladká mouka
necelá lžička worchester
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
Špenát
300 g čerstvý špenát
3 stroužky česnek
1 cibule
1 vejce
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bramborový knedlík
600 g brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžička olej
0.5 lžičky jablečný ocet
sůl

Uzený tempeh na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tempeh obsahuje celou škálu vitamínu B, včetně B12.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Špenát

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si dáme vařit brambory. Vaříme cca 18-20 minut. A také si opláchneme špenát, který necháme okapat na čisté utěrce. To je nejdelší procedura.

2
Hotovo

Posekáme si cibuli na přípravu tempehu i špenátu. Tempeh nakrájíme na kostičky. Špenát nabíráme do hrsti a rozkrájíme na nudličky.

3
Hotovo

Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Dáme si vařit dostatečné množství osolené vody na knedlíky. K bramborám klepneme vejce, přikápneme olej a ocet a zasypeme moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme pevné těsto, ze kterého okamžitě (osolené těsto rychle povolí) uválíme šišku o průměru cca 5-6 cm, rozkrojíme na dvě části a vložíme do vroucí vody. Vaříme 15 minut. Pak vylovíme z vody, v prostředku přepůlíme bílou nití, a je-li uvařený, nakrájíme nití na centimetrové plátky.

4
Hotovo

Zatímco se vaří knedlíky, pustíme se do tempehu. Do pánve, ideálně nepřilnavé, nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli se 2 stroužky česneku. Když začne chytat zlatavou barvu, přidáme tempeh a chvilku opékáme. Přihodíme máslo a když se rozpustí, zasypeme moukou. Chvilku smažíme. Až začne mouka s máslem pěnit a vonět, opepříme, okmínujeme a zalijeme zchladlým vývarem nebo přihodíme gelový bujón a zalijeme teplou vodou. Ochutíme sojovkou, worchestrem a případně dosolíme. Podusíme ještě 10-12 minut a nakonec přidáme zbytek prolisovaného česneku.

5
Hotovo

Současně na jiné pánvi, ideálně též nepřilnavé, rozehřejeme olej na špenát. Také přihodíme cibuli a orestujeme. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, ochutíme lisovaným česnekem a když zavadne a zmenší objem, vklepneme vejce. Promícháme, vejce necháme srazit a je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvová polévka s červenou čočkou
další
Špenátová polévka
předchozí
Mrkvová polévka s červenou čočkou
další
Špenátová polévka

Přidejte svůj komentář