0 0
Bramboráky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks brambory
4 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce majoránka
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Bramboráky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Majoránka zlepšuje trávení mastných jídel, takže v bramboráku má rozhodně své místo :)

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném nebo hrubém struhadle. Přendáme je na síto, propláchneme studenou vodou a důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Překlopíme je zpět do mísy, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zasypeme majoránkou a promícháme. Ochutnáme, je-li směs dost výrazná (soli dáváme víc než do běžného jídla, protože brambory soli nějak záhadně berou chuť). Jsme-li spokojeni, přidáme vejce, mouku a promícháme.

2
Hotovo

Péct můžeme buď v oleji nebo téměř nasucho na teflonové nebo keramické pánvi. Já je peču na palačinkovači se lžičkou oleje na každou várku, takže jsou trochu i dietní :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bramborová polévka se zelím a restovanou slaninou
další
Sicilské cannoli

Přidejte svůj komentář