0 0
Bramboráky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

6 ks brambory
4 stroužky česnek
3 lžíce mléko
1 lžíce Gustin
1 lžíce majoránka
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Bramboráky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Top recepty

Majoránka má v bramboráku rozhodně své místo. Zlepšuje totiž trávení mastných jídel.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a necháme chvíli stát. Potom přendáme na síto a necháme vykapat. Můžeme i trochu zmáčkout, aby vyteklo co nejvíc šťávy. Brambory pak vrátíme do mísy, ochutnáme, zda-li jsou brambory dost slané a případně ještě dosolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, horké mléko a zasypeme majoránkou, Gustinem a promícháme.

2
Hotovo

Péct můžeme buď v oleji nebo téměř nasucho na teflonové nebo keramické pánvi. Já je peču na palačinkovači se lžičkou oleje na každou várku. Bramboráky jsou krásně křupavé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Veganský sýr se lněnými krekry
další
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré

Přidejte svůj komentář