Ingredience
- 250 ml kokosové mléko
- 250 ml kuřecí vývar
- 200 g krevetyoloupané a očištěné
- 8 sušené kari lístky
- 3 lžíce kokosový olej
- 2 malé chilli paprička
- 2 stroužky česnek
- 2 cm zázvor
- 1 lžička kurkuma
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžička červená kari pasta
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 červená paprika tenkostěnná
- pórek zelená část
Příloha
- 120 g jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme a nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut od doby, co začne vřít. Přivedeme k varu při silnější teplotě a pak teplotu stáhneme a zvolna dovaříme. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme v kastrolu na rozehřátém kokosovém oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, na drobné nudličky pokrájený zázvor a dál restujeme asi 4 minuty. Potom přisypeme kurkumu, kari lístečky, chilli papričky a chilli pastu. Ještě chvilku opékáme a zalijeme horkým vývarem, kokosovým mlékem a ochutíme rybí omáčkou. Přivedeme k varu, přisypeme papriku nakrájenou na nudličky a povolené krevety. Dle chuti dosolíme. Povaříme asi tři minuty a hned podáváme. |