0 0
Krevetové kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml kokosové mléko
250 ml kuřecí vývar
200 g krevety oloupané a očištěné
8 sušené kari lístky
3 lžíce kokosový olej
2 malé chilli paprička
2 stroužky česnek
2 cm zázvor
1 lžička kurkuma
1 lžíce rybí omáčka
1 lžička červená kari pasta
1 malá cibule
1 mrkev
1 červená paprika tenkostěnná
pórek zelená část
Příloha
120 g jasmínová rýže
sůl

Krevetové kari

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Pokud máte krevety mražené, předem je nechte povolit.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme a nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut od doby, co začne vřít. Přivedeme k varu při silnější teplotě a pak teplotu stáhneme a zvolna dovaříme.

2
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme v kastrolu na rozehřátém kokosovém oleji. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, na drobné nudličky pokrájený zázvor a dál restujeme asi 4 minuty. Potom přisypeme kurkumu, kari lístečky, chilli papričky a chilli pastu. Ještě chvilku opékáme a zalijeme horkým vývarem, kokosovým mlékem a ochutíme rybí omáčkou. Přivedeme k varu, přisypeme papriku nakrájenou na nudličky a povolené krevety. Dle chuti dosolíme. Povaříme asi tři minuty a hned podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Šakšuka
další
Bramboráky
předchozí
Šakšuka
další
Bramboráky

Přidejte svůj komentář