0 0
Velikonoční nádivka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

8 muffinů nebo pekáček 26x18 cm
200 ml horká voda
150 g vcelku anglická slanina
100 ml mléko
50 g máslo
6 ks rohlík
6 ks vejce
1 kostka zeleninový bio bujón
miska medvědí česnek
miska kopřiva
miska čerstvý špenát
čerstvě mletý pepř
muškátový květ
špetička sůl
olej
na formu máslo a hrubá mouka

Velikonoční nádivka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Kopřiva patří mezi nejsilnější léčivky. Nejmocnější je na jaře. Proto je prima ji přidávat do většiny jídel. Oživí náš metabolismus.

  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • 8 muffinů nebo pekáček 26x18 cm

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky rozkrájíme na kostičky, nasypeme na pečící plech a necháme pár minut okorat ve vyhřáté troubě. Mezitím rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme na lžíci oleje. Opláchneme a pokrájíme bylinky. V 2 dl vody rozpustíme bujón.

2
Hotovo

Okorané houstičky přesypeme do velké mísy a pokropíme vodou s rozpuštěným bujónem, a také mlékem. Přisypeme orestovanou slaninu i s puštěným tukem. Přidáme veškeré bylinky a špenát. Lehce opepříme a okořeníme muškátovým květem.

3
Hotovo

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a promícháme. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do rohlíků. Pekáč nebo muffinové mističky vymažeme vydatně máslem a vysypeme moukou. Směs na hotovou nádivku do nich navrstvíme. Navrch položíme plátky másla.

4
Hotovo

Upečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Paprika s rajčatovým dipem
další
Guláš z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář