0 0
Krevety v těstíčku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
12 krevety Black Tiger větší, očištěné
2 lžíce hořčice amerického typu
1 lžíce sriracha omáčka
olej na smažení
Těstíčko
20 g hladká mouka
20 g Gustin
3 lžíce voda
1 lžička ústřičná omáčka
1 vejce
sůl
Salát
listový salát
čerstvý koriandr
jarní cibulka
3 lžíce tahini
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce olivový olej
1 lžička med
sůl

Krevety v těstíčku

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Pokud použijeme čerstvé krevety, oloupeme, očistíme
a zbavíme střívka.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Těstíčko

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mražené krevety necháme pozvolna rozmrazit. Pak osušíme v ubrousku a naskládáme do misky. Zakapeme americkou hořčicí a sriracha omáčkou. Necháme aspoň půl hodiny odležet. Mezitím si omyjeme a osušíme salátové listy, koriandr a cibulku.

2
Hotovo

Připravíme si těstíčko. Metličkou vyšleháme vodu s Gustinem, hladkou moukou, vejcem, solí a ústřičnou omáčkou. A ve druhé malé mističce vyšleháme zálivku do salátu. Vyšleháme tahini omáčku s citrónovou šťávou, tekutým medem, solí a olivovým olejem.

3
Hotovo

V malém kastrůlku rozpálíme olej na trochu vyšší než střední teplotu. Krevety smáčíme v těstíčku a rychle smažíme z obou stran. Na talíře navrstvíme salát, posypeme pokrájenou cibulkou, pokapeme zálivkou a obložíme osmaženými krevetami. Navrch bohatě posypeme posekaným koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový koláč s jahodami
další
Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami
předchozí
Tvarohový koláč s jahodami
další
Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami

Přidejte svůj komentář