0 0
Tvarohové knedlíky s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g ve stříbrném obale měkký tvaroh ne vanička - ten je moc řídký
200 g polohrubá mouka
20 g změklé máslo
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
A ještě
cca 16 ks pevné nebo mražené jahody
1 ks tvrdý tvaroh
máslo
moučkový cukr
zakysaná smetana

Tvarohové knedlíky s jahodami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tento recept jsem dostala před mnoha lety od stařičkého cukráře.

  • 36 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, tvarohu, vejce, másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Hotové těsto zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.

2
Hotovo

Na vále nebo kuchyňské lince z těsta uválíme váleček. Odkrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku, naplníme jahodou (čerstvé jahody je lepší obalit předem v mouce) a v dlaních uválíme knedlík. Hezky pevně, aby těsto na jahodě drželo. Pokud je těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů.

3
Hotovo

Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7 minut.

4
Hotovo

Na talíři sypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a prolijeme rozpuštěným máslem. Navrch ozdobíme zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohová bábovka s citrónem a levandulí
další
Levandulový sirup

Přidejte svůj komentář