0 0
Risotto ze slzovky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 600 ml zeleninový vývar
250 g slzovka
60 g šunka od kosti
50 ml bílé víno
40 g mražený hrášek
30 g máslo
20 g sýr parmazánového typu
2 mrkev
2 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
špetka tymián
dle chuti sůl
olivový olej

Risotto ze slzovky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Slzovka posiluje imunitu a je cennou potravinou při detoxikaci.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slzovku propláchneme vodou, zalijeme vodou čistou a necháme aspoň hodinku máčet (klidně i přes noc). Nakrájíme si cibuli na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože a posekáme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka silná cca 3 mm. Šunku nakrájíme na kostičky. Namočenou slzovku scedíme a cedník položíme na utěrku, aby se přebytečná tekutina dostatečně odsála.

2
Hotovo

Do kastrolu nalijeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme pokrájenou šunku, slzovku a mrkev. Zakápneme vínem a necháme vydusit. Okořeníme tymiánem a pepřem. Pak na 3x postupně zalijeme osoleným vývarem a slzovku udusíme doměkka. Ke konci přidáme rozmražený hrášek a ještě minutu dusíme. Nakonec vmícháme studené máslo a zasypeme nastrouhaným sýrem. Stáhneme z plotny a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Křehký koláč s jablíčky a koňakem a bílou čokoládou
další
Toustíky se sýrem a sušenými rajčaty
předchozí
Křehký koláč s jablíčky a koňakem a bílou čokoládou
další
Toustíky se sýrem a sušenými rajčaty

Přidejte svůj komentář